Grön curry kyckling ("Gaeng Kiew Wan Gai") med twist efter egen smaklök.


Ingredienser - 4 personer


500-1000 g kyckling (skuren i munsbitar)

150ml (2-3 burkar) tjock kokosmjölk

1 burk grön currypasta

1 grön/röd paprika, skuren i bitar

200g aubergine, skuren i längder om 2 cm (kan använda champinjoner istället)

2-100 chili (beroende på styrka)

Handfull basilikablad

2 msk fisksås

1 burk bambuskott

2-4 klyfta vitlök, krossad

 

Tillagning


- Hetta upp lite kokosmjölk i en wok, tillför en tesked grön currypasta och låt den blanda sig med kokosmjölken, fräs vitlök så att det börjar dofta gott. Lägg i kyckling och woka tills kycklingen är vit.

- Häll i kokosmjölk och krydda med fisksås tills det får en lagom sälta (du märker när smakerna helt plötsligt kommer fram). Smakar det inte tillräckligt med grön currypasta så tillför en tesked till. Testa dig fram.

- Lägg i skivad chili till den mängd styrka som du vill ha. Låt det puttra i ca 7-10 minuter.

-Lägg i grön paprika, bambuskott och aubergine (champinjoner), låt sjuda i 10 minuter eller tills auberginen är mjuk (använder du champinjoner så låt det inte sjuda för länge då smaken av svampen kan ta över). Du kan även lägga i en massa andra godsaker efter egen smak som du hittar från de södra breddgraderna... Improvisera lite efter egen smaklök så att säga...

- Servera med kokt jasminris.

Jag påstår inte på något sätt att detta är det rätta receptet för den här maträtten, utan detta är med min twist på grytan.

 

Bon apetit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0